Vi sätter människan i centrum mitt i centrum

Fråga Victum

Fråga Victum Gymnasium

Det är inte konstigt att grubbla över saker och ting inför gymnasiet. Vi har därför listat några av de vanligaste frågorna vi brukar få inför gymnasievalet.

Skolan har ingen matsal, var äter vi?

Du får ett matkort som ger dig möjlighet att äta på cirka 25 restauranger som ligger centralt i Helsingborg.

Kan jag läsa in högskolebehörighet?

Högskolebehörighet får du inom 2500 poäng. Du behöver alltså inte läsa extra poäng.

Finns det extra studiestöd?

Alla elever på skolan får inloggning till Text-it och inläsningstjänst. Två timmar i veckan har vi en öppen studieverkstad där du har tillgång till samtliga undervisande lärare. På skolan har vi en specialpedagog som finns med i klasserna och ger individuellt stöd.

Var har vi idrott?

Idrotten är på Olympia i Helsingborgsarenan och i Racket-hallen. Ibland är vi även i simhallen och på Actic.

Har vi mycket läxor?

Om du jobbar på lektionerna klarar du dina studier utan hemuppgifter. Skolan är öppen varje dag till kl. 17.00 och det är en hel del elever som stannar kvar för att göra lite extra för att klara kunskapskraven på de högre betygsnivåerna.

Kan jag få behörighet till polishögskolan?

Både Barn- och fritidsprogrammet och Vård- och omsorgsprogrammet kan genom skolans individuella val ge behörighet till polishögskolan. Programmen utvecklar dig till att bemöta människor i olika situationer (utan att använda batongen).

Kan jag bli behörig till idrottslärarprogrammet om jag går på Barn- och fritidsprogrammet?

Ja, genom att välja idrott och hälsa 2 och matematik 1a2 i det individuella valet och läsa den allmänna behörigheten svenska 3 och engelska 6.

Jag har hört att man har möjlighet att göra APL utomlands, hur mycket får man betala för att göra det?

Det kostar inte eleverna något. Skolan söker projektpengar som täcker in kostnader för resa och uppehälle.

Hur många veckor är man på praktik?

Under dina tre år har du praktik 15-17 veckor.

Jag har tidigare varit med i elevråd på grundskolan och tycker det är en rolig och lärorik uppgift. Finns det möjlighet för mig att engagera mig i Victum Gymnasiums elevråd?

Ja, det finns två representanter från varje klass som träffas kontinuerligt och tar upp viktiga frågor som rör allt om skolan.