Vi sätter människan i centrum mitt i centrum

VILL DU JOBBA MED OSS?

Victum Gymnasium söker engagerad kurator

Vem är vi? Victum Gymnasium finner du mitt i centrala Helsingborg. Skolan inryms i en vacker äldre fastighet med trevliga lokaler och fönster mot Öresund. Här finns strax över 200 elever och omkring 20 medarbetare. På skolan har vi Introduktionsprogrammet språk, Barn- och fritidsprogrammet samt Vård- och omsorgsprogrammet. Skolans ägare, Victum AB, är ett familjeägt utbildningsföretag som startade gymnasieverksamhet i Helsingborg 2002.

Vår elevsyn: Vårt perspektiv är eleven i centrum och vi satsar kontinuerligt och aktivt på att utveckla våra utbildningar med målet att alla våra elever ska få den allra bästa utbildningen i en trivsam och trygg skolmiljö. Vi vill få våra elever att utvecklas mot mogna, självständiga och trygga individer rustade med en attraktiv gymnasieexamen.

Våra medarbetare: Victum vill som skola också vara en arbetsplats där medarbetarna är engagerade, drivande och delaktiga i skolans utveckling. Vi arbetar målmedvetet och kontinuerligt med kvalitets- och skolutveckling. Vi vill att varje medarbetare ska ha en bra arbetsmiljö, inflytande och uppleva ett personligt utvecklande arbete med en hög trivselfaktor i en stimulerande, samarbetande och kollegial anda.

EHT: Mycket viktigt för en väl fungerande skola är en starkt EHT-team. Idag består vårt EHT-team av kurator, skolsköterska, speciallärare och studie- och yrkesvägledare. Då vår kurator under vintern avslutar sin tjänst hos oss har vi behov av nyanställning av kurator. Tjänsten omfattar 40 – 50% och innebär placering på Victum Gymnasium i Helsingborg två dagar i veckan.

Vad gör en skolkurator på Victum? Som skolkurator är du den psykosociala resursen i elevhälsan. Du har kunskapen om samhällets stödfunktioner. Du blir rådgivare för både elever, föräldrar och personal. I arbetet ingår också rådgivning och stöd genom att använda samtal som verktyg. Du ska också kunna arbeta hälsofrämjande och förebyggande och ha förmågan att i akuta ärenden kunna prioritera. Du ingår även i team med övriga elevhälsan och måste ha god förmåga att prioritera i akuta ärenden.

Vem söker vi? Vi söker dig som har socionomexamen alternativt är i utbildning inom detta område. Du har erfarenhet av arbete med målgruppen ungdomar 16-19 år. Meriterande är om du har erfarenhet från arbete inom gymnasieskola. Du tycker om att arbeta med elever med olika kulturell bakgrund och blir inspirerad av nya kunskaper och erfarenheter. Då du kommer att arbeta i nära samverkan med andra kollegor ser vi det som en självklarhet att du är duktig på att kommunicera och att du har ett socialt såväl som professionellt förhållningssätt.

 

Praktisk information: Tjänsten är en tillsvidareanställning. Start 1 mars 2020 eller enligt överenskommelse. Kollektivavtal Almega finns.

För ytterligare information kontakta rektor Annsophi Hamark tel 042/370711, annsophi.hamark@victumgymnasium.se biträdande rektor Håkan Petersson tel 042/370711 hakan.petersson@victumgymnasium.se 

Varmt välkommen med din ansökan!