Vi sätter människan i centrum mitt i centrum

Våra Program

Vilket program passar dig?

Funderar du på vad det innebär att gå en praktisk utbildning? Är du osäker på vilket program som skulle passa just dig? Oavsett hjälper vi dig gärna att navigera i utbildningsdjungeln.

Victum Gymnasium erbjuder tre olika program: Vård och Omsorg, Barn och Fritid och Språkintroduktion. I samtliga program är hälsoperspektivet ett centralt inslag i utbildningen.

Om du är osäker på vilket program som skulle vara rätt för dig kommer här en lista på vad du kan arbeta med efter gymnasiet samt de egenskaper som är centrala inom de olika utbildningarna.

Vi hoppas du hittar rätt!

För den spänningssökande

Tycker du om att möta nya människor? Vill du bli en del av Sveriges viktigaste bransch? Vård och omsorg är programmet för dig som vill få jobb direkt efter gymnasiet eller behörighet att läsa vidare på högskola.

Yrken:

Undersköterskor har ett brett arbetsområde. Du kan arbeta på vårdboende, sjukhus, LSS-boende, dagverksamheter eller inom hemvården.

För den omhändertagande

Är du omhändertagande? Vill du arbeta med barn och unga? Då kan Barn- och fritidsprogrammet vara något för dig. Här kan du göra skillnad i människors liv – på riktigt.

Yrken:

Stödassistenter stödjer barn, ungdomar och vuxna med olika funktionsvariationer. Ett ansvarsfullt och omväxlande jobb.

Elevassistenter arbetar i skolan för att ge stöd åt barn och ungdomar som behöver extra stöd i sin inlärning och undervisning.

Barnskötare tar hand om barn, oftast inom förskoleverksamheter.