Vi sätter människan i centrum mitt i centrum

Vilket program passar dig?

Funderar du på vad det innebär att gå en praktisk utbildning? Är du osäker på vilket program som skulle passa just dig? Oavsett hjälper vi dig gärna att navigera i utbildningsdjungeln. Victum Gymnasium erbjuder tre program: Vård och omsorg, Barn och Fritid samt Språkintroduktion. I samtliga program är hälsoperspektivet ett centralt inslag i utbildningen.

Läs mer om programmen nedan!

Vård och omsorg

Tycker du om att möta nya människor? Vill du bli en del av Sveriges viktigaste bransch? Vård och omsorg är programmet för dig som vill få jobb direkt efter gymnasiet eller behörighet att läsa vidare på högskola.

Yrken:

Undersköterskor har ett brett arbetsområde. Du kan arbeta på vårdboende, sjukhus, LSS-boende, dagverksamheter eller inom hemvården.

Barn och fritid

Är du omhändertagande? Vill du arbeta med barn och unga? Då kan Barn- och fritidsprogrammet vara något för dig. Här kan du göra skillnad i människors liv – på riktigt.

Yrken:

Stödassistenter stödjer barn, ungdomar och vuxna med olika funktionsvariationer. Ett ansvarsfullt och omväxlande jobb.

Elevassistenter arbetar i skolan för att ge stöd åt barn och ungdomar som behöver extra stöd i sin inlärning och undervisning.

Barnskötare tar hand om barn, oftast inom förskoleverksamheter.

Språkintroduktion

Har du nyligen anlänt till Sverige? Vill du studera på gymnasiet? Då kan Introduktionsprogrammet Språkintroduktion vara något för dig.

Tillsammans arbetar vi för att du ska få tillräckliga kunskaper i svenska för att kunna söka till ett nationellt gymnasieprogram oavsett om du väljer ett högskoleförberedande eller yrkesprogram. På Victum Gymnasium sätter vi dig i fokus och du arbetar efter en individuell bedömning och studieplan.